Home Favorieten Contact
       
Hekserij
Het beeld dat mensen van heksen hebben is altijd omgeven door karikaturen. Compleet met bochels, wratten en vliegende bezems. Dat beeld klopt natuurlijk niet met de werkelijkheid. Grofweg omschreven is hekserij (wicca, paganisme, druidisme) een natuurreligie die gebaseerd is op mysterie en die uitgaat van het goddelijke in de mens.

Wat is wicca?
Wanneer het tegenwoordig over heksen en hekserij gaat, valt al snel de term 'wicca'. Wicca kun je beschouwen als een relatief nieuwe vorm van hekserij. Wat is wicca nou eigenlijk precies?
Hoe word je heks?
Iedere vrouw (of man) kan zich, als ie dat wil, heks noemen. Maar zeggen dat je een heks bent, is natuurlijk heel wat anders dan ook werkelijk een heks zijn. Hoe word je heks?
Acht natuurfeesten
Binnen wicca speelt de natuur een hele belangrijke rol. Geen wonder dus dat de natuur ook is terug te vinden in de acht feesten die ieder jaar plaatsvinden. Lees meer over Imbolc, Ostara, Beltain, Litha, Lamas, Mabon, Samhain en Joel.
13 praktische tips
Dertien bezweringen die je gewoon zelf thuis uit kunt voeren. Hoe word je mooier? Hoe word je weer slank? Hoe weet je of een geliefde je bedriegt? En, niet onbelangrijk: Hoe verander je iemand in een pad?
De heksenkeuken
Planten en kruiden kunnen worden gebruikt voor vele doeleinden. Heksen weten dat al eeuwen. Neem eens een kijkje in de heksenkeuken.
Heksen vervolging
Heksen hebben eeuwenlang bij veel mensen in een kwaad daglicht gestaan. Alleen al in Engeland werden in de middeleeuwen ongeveer een miljoen vrouwen (en hun katten) gedood omdat vermoed werd dat ze heks waren. Lees er hier meer over.