Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Ram

ram RAM - 21 maart tot 20 april

Ram staat voor de mannelijke oerkracht die zich onstuimig, impulsief en wilskrachtig laat gelden. Onvermoeibaarheid, enthousiasme, daadkracht, impulsiviteit en ongeduld zijn dan ook typerend bij dit teken. Een Ram-mens is een pionier, bijna altijd onvermoeibaar met een warme, directe eerlijkheid en -ook op oudere leeftijd- een jeugdige uitstraling. Veel initiatieven maar niet altijd de lust iets wat is begonnen ook daadwerkelijk tot een eind te brengen.

De Ram energie manifesteert zich in situaties die uitdagingen vormen en zoekt naar avontuur en afwisseling. Wanneer het ramprincipe tot zijn recht komt uit zich dat in moed, fantasie, levenslust, energie, enthousiasme en een gezonde competitiedrang. Wanneer er sprake is van beknotting van vrijheid en de negatieve eigenschappen tot uiting komen dan kan de Ram-energie met autoriteit in conflict komen.

VUUR het element van de ram
Vuurtekens zijn hartstochtelijk en onstuimig, ze houden van wellust en felle seks. Vuurtekens willen een ongecompliceerd, spontaan liefdesleven waaraan zij plezier kunnen beleven.

Deze tekens halen zelden wellust en liefde door elkaar en kunnen erg genieten van het verleiden. Een vuurteken wordt graag gevleid en wie een vuurteken wil verleiden moet zich een beetje uitsloven. Met al te emotionele liefdesverklaringen kun je een vrijheidslievend vuurteken afschrikken.

Bekende rammen: Charlie Chaplin, Dirk Bogarde, Dane Rudhyar, Ewan McGregor, Angus Young.