Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Kreeft

Kreeft KREEFT - 22 juni tot 22 juli

Kreeft is het teken wat de diepte van het leven ervaart. Kreeft-mensen leven in een ziedende zee van emoties, die hen meevoeren -stijgend en zakkend- als het eb en vloed van de zee. Toch zijn het stille wateren, je moet ze goed kennen om te kunnen vermoeden hoe diep het innerlijk leven van een Kreeft is. Voor een Kreeft-mens bestaat de wereld uit gevoelens, en dat maakt deze mens heel kwetsbaar. De Kreeft is ook de romanticus van de dierenriem, en met de grote verlangens en het vermogen tot diep voelen staat het teken Kreeft voor onvoorwaardelijke liefde. Kreeft handelt instinctief vanuit onbewuste impulsen en gaat meestal niet recht toe recht aan op het doel af, maar bereikt zijn of haar doel bijna altijd indirect.

De Kreeftenergie manifesteert zich als we bezig zijn met het emotionele welzijn van de omgeving. Vaak is er een vermogen om gevoelens plastisch uit te drukken en om de eigen omgeving, prettig, leefbaar en gezellig te maken. De negatieve kreeftenergie uit zich in klagen en het inwerken op emoties van anderen om zelf aandacht te krijgen, maar ook in overdreven aandacht voor eigen tekortkomingen.

WATER het element van de kreeft
Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen.

Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

Bekende Kreeften: Jim Kerr, George Michael, Ringo Starr, Molly Sugden, Dalai Lama.