Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Steenbok

Steenbok STEENBOK - 22 december tot 20 januari

Onder het teken Steenbok vinden we de echte 'makers' van de dierenriem. Mensen die met geduld en volharding door blijven gaan om de eenmaal op zich genomen taak af te maken. Groot verantwoordelijkheidsgevoel, discipline, betrouwbaarheid en plichtsbesef zijn typerende eigenschappen van dit teken, evenals een neiging om zich voor ordelijke en overzichtelijke structuren in te zetten.

Al als heel klein Steenbokje beschouwt dit kind het leven als een ernstige zaak. Dit kind heeft de neiging al heel jong te veel verantwoordelijkheid te nemen en de dingen te serieus op te vatten. Belangrijk is het om het Steenbok-kind gevoel voor humor bij te brengen en hem of haar te leren relativeren. Moedig het kind aan om met leeftijdgenootjes te spelen en zorg dat het voldoende beweging en frisse lucht krijgt.

De Steenbokenergie helpt ons om zaken serieus te bekijken en verantwoording te nemen. Het opbouwen van een goede reputatie hoort bij Steenbokenergie, evenals het bewust presenteren aan de buitenwereld.

AARDE het element van de steenbok
Aardetekens zijn van nature heel lichamelijk ingesteld. Seksueel contact is sensueel en eerder ruig en aards dan romantisch. Maar aarde uis behoedzaam, wordt zelden zomaar meegesleept en verlangt een langzame verleiding.

Het sterke libido van een aardeteken heeft een regelmatige ontlading nodig. Toch kunnen aardetekens ook erg lang zonder seks. Sensualiteit is belangrijker dan pure seks en door een gebrek aan emotioneel contact kan een aardeteken zich onbevredigd voelen, zelfs na een hartstochtelijke vrijpartij.

Bekende Steenbokken: Annie Lennox, David Bowie, Kahlil Gibran, Elvis, Oliver Hardy, Rowan Atkinson.