Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Leeuw

Leeuw LEEUW - 23 juli tot 22 augustus

Leeuw is een koninklijk teken, een expressief teken, en dat komt tot uitdrukking in zelfbewustzijn en levensvreugde. Een Leeuw-mens kan op de juiste wijze van luxe genieten, alsof het voor hen is bedacht. Een ruimhartig gebaar, grootse plannen, een Leeuw weet wel hoe goed over te komen. Rustig, zelfverzekerd, optimistisch en vastbesloten. Creatieve intelligentie, sterke overtuigingen. Humoristisch en grootmoedig, gepassioneerd en opgewekt. Houdt van het gevoel belangrijk te zijn. Probleem kan daarbij zijn een te grote afhankelijkheid van bewondering en bevestiging door anderen.

De Leeuw energie manifesteert zich als we bezig zijn om onze eigen uniciteit te vinden. Eigenwaarde en zelfvertrouwen worden opgebouwd met deze energie. De Leeuw- energie brengt een speels, spontaan, warm- en creatief van binnenuitkomend leiderschap. De negatieve kant van de Leeuw- energie is dat er teveel aandacht en erkenning wordt gevraagd en dat er een te grote waarde wordt toegekend aan materieel bezit.

VUUR het element van de leeuw
Vuurtekens zijn hartstochtelijk en onstuimig, ze houden van wellust en felle seks. Vuurtekens willen een ongecompliceerd, spontaan liefdesleven waaraan zij plezier kunnen beleven. Deze tekens halen zelden wellust en liefde door elkaar en kunnen erg genieten van het verleiden.

Een vuurteken wordt graag gevleid en wie een vuurteken wil verleiden moet zich een beetje uitsloven. Met al te emotionele liefdesverklaringen kun je een vrijheidslievend vuurteken afschrikken.

Bekende leeuwen zijn: Madonna, Bill Clinton, Alfred Hitchcock, Jung, Mick Jagger.