Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Weegschaal

Weegschaal WEEGSCHAAL - 23 september tot 22 oktober

Dit is het teken van harmonie. Weegschaal tracht altijd evenwicht tot stand te brengen en te bewaren. En hierbij gaat het om alle vormen van evenwicht, in de kunst, de omgeving en in omgangsvormen. Een Weegschaal schept er plezier in om naast alle noodzakelijkheden het leven tot iets moois te maken en door schoonheid en goede smaak de zintuigen te strelen. In het zoeken naar besluiten die de harmonie het minst verstoren, dus zo weinig mogelijk mensen zullen kwetsen, heeft dit teken aanmerkelijk meer tijd nodig dan de andere tekens van de dierenriem. Vandaar ook die beruchte twijfel.

De Weegschaalenergie in ons manifesteert zich in levenssituaties waarin verstandelijke en contactuele actie mogelijk is en dus in allerlei situaties waarin nauw samengewerkt moet worden en dan voornamelijk in één op één situaties. De energie zoekt een beredeneerbare, persoonlijke band met een ander. Openlijke vijanden kunnen heel persoonlijk op elkaar inspelen en daarom valt 'openlijke vijandschap' ook onder de Weegschaalenergie.

LUCHT het element van de weegschaal
Luchttekens zijn sociaal en praten graag en veel. Ze houden feitelijk meer van woorden dan van daden, ook wanneer het om erogene zones gaat. Ze houden van seks en ze praten over seks, maar kunnen moeite hebben het in de praktijk te brengen.

De intellectueel ingestelde luchttekens leven soms teveel in hun eigen wereld, voor een luchtteken zit seksuele aantrekkingskracht tussen de oren. Voor veel luchttekens is een goed geestelijk contact het belangrijkste en zij hebben het intieme gesprek tot onderdeel van het vrijen gemaakt.

Bekende Weegschalen: John Lennon, Roger Moore, Cliff Richard, Bryan Ferry, Sting.