Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Vissen

waterman VISSEN - 20 februari tot 20 maart

Vissen geeft weinig om de waarden van deze wereld en is in zijn hulpvaardigheid vaak tot grote opofferingen bereid. De betrokkenheid bij andermans problemen kan zo groot zijn alsof het Vissen zelf betreft. Vissen is het dierenriemteken van de mens die kan luisteren en begrijpen zonder te oordelen. Ze weten hoe ze anderen een hart onder de riem kunnen steken, goed voor zichzelf kunnen zorgen is vers twee.

De Vissenenergie maakt ons bewust van een collectieve drijfveer en zet er ons toe aan om de individualiteit prijs te geven door samen te smelten met een grotere gevoelseenheid. De Vissenenergie is de mysticus in onszelf en symboliseert de aandrang om de dingen boven het stoffelijke en betrekkelijke uit te tillen.

WATER het element van de vissen
Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen.

Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

Bekende Vissen: Elizabeth Taylor, Rudolf Steiner, Gorbatsjov, Piet Mondriaan, Albert Einstein, Michelangelo.