Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Schorpioen

Schorpioen SCHORPIOEN - 23 oktober to 22 november

Schorpioen is het teken van diepte en extremen. Als er iets is waar een Schorpioen niets van moet hebben is het wel oppervlakkigheid en middelmatigheid. De wereld van de Schorpioen is de wereld achter de dingen, en hij voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot alles wat verborgen, geheim en verdrongen is. Een Schorpioen zal nooit compromissen sluiten uit gemakzucht en kan voor anderen een voorbeeld of een leider zijn. Zijn gevoel kent extremen zoals liefde en haat en een Schorpioen bezit grote psychische krachten die ze voor het welzijn van anderen in kunnen zetten, maar waarmee ze anderen evengoed van zich afhankelijk kunnen maken. Daarmee is het verantwoordelijk omgaan met macht het overheersende thema van dit dierenriemteken. Een Schorpioen is taai, volhardend, wilskrachtig en vaak niet zo makkelijk in de omgang.

De Schorpioenenergie laat ons graven en doorgronden en ruimt alle rottigheid op, zowel in zichzelf als in de maatschappij. De onderste steen komt boven. Zekerheden worden ondermijnd en er wordt gezocht naar nieuwe zekerheden. De Schorpioenenergie is zeer functioneel in crisissituaties en laat ons zaken diepgaand beleven en helpt ons uit de pijn van het afgestorvene nieuwe zaken te creeren.

WATER het element van de schorpioen
Watertekens zijn gevoelig en subtiel, ze verlangen naar eenwording met hun geliefde. Ze zijn romantisch en door hun goedgelovigheid kunnen ze makkelijk worden misbruikt door mensen die hun wellust als liefde brengen.

Water laat zich heel makkelijk misleiden. Deze tekens gaan zelden rechtstreeks op hun doel af, maar kiezen voor een subtiele verleiding. Ze zijn zacht en teder en prefereren -uitgezonderd de Schorpioen- echte liefde boven een hartstochtelijke relatie.

Bekende Schorpioenen: Herman Brood, Adam Ant, John Cleese, Winona Ryder, Demi Moore, Jan Wolkers, Sai Baba, Picasso.