Home Favorieten Contact
       
Astrologie: De dierenriem - Maagd

maagd MAAGD - 23 augustus tot 22 september

De Maagd is het archetype van de oogstende mens. Het type dat het kaf van het koren scheidt. Geen ander teken kan zo goed instinctief onderscheid maken tussen gezond en ongezond, nuttig en zinloos, tussen waardevol of schadelijk maken. Een maagd is een geboren 'tweede man' of de spil achter de schermen. Er is een grote liefde voor het detail en een bijna zo grote angst om de 'grote sprong' te wagen. Risico lopen laat een Maagd graag aan anderen over. Verder gaat een Maagd altijd door voor het meest ordentelijke teken, voor een Pietje Precies, maar in werkelijkheid is er geen ander teken wat zo'n strijd tegen de chaos voert als juist de Maagd.

De Maagdenergie manifesteert zich in ons als we op een concreet, tastbaar en praktisch niveau dingen leren door directe ervaring. Deze praktische situaties kunnen materiele zaken zijn, maar ook de dagelijkse plichten en routines vallen onder Maagdenergie. Deze energie stelt zich open voor wat er vanuit de omgeving tot ons komt en leert ons praktische dienstbaarheid.

AARDE het element van de maagd
Aardetekens zijn van nature heel lichamelijk ingesteld. Seksueel contact is sensueel en eerder ruig en aards dan romantisch. Maar aarde uis behoedzaam, wordt zelden zomaar meegesleept en verlangt een langzame verleiding.

Het sterke libido van een aardeteken heeft een regelmatige ontlading nodig. Toch kunnen aardetekens ook erg lang zonder seks. Sensualiteit is belangrijker dan pure seks en door een gebrek aan emotioneel contact kan een aardeteken zich onbevredigd voelen, zelfs na een hartstochtelijke vrijpartij.

Bekende Maagden: Peter Sellers, Chrissie Hynde, Dave Stewart, Sophia Loren, Freddie Mercury, Sean Connery, Michael Jackson.